Harmony of Hardcore 2022

Harmony of Hardcore 2022

Gabber Pa – Review Harmony of Hardcore 2022.

Harmony of Hardcore 2022.

04-06-2022 – Harmony of Hardcore 2022 Review – 17 jaar Harmony of Hardcore, 16e Editie, We vieren 15 jaar Harmony of Hardcore. Hoe kan dat???

Een deel is verklaarbaar, maar de rest is gissen.
Maar hier komen we nog op terug in een aparte blog.

We behandelen eerst de plus en min punten van H.O.H. die wij ervaren hebben of zijn opgevallen (natuurlijk hebben we dit kritisch bekeken) en tevens van mensen die we gesproken hebben.
Daarna onze beleving/ervaring.


Inhoud:

 • 1 – Review Harmony of Hardcore – 2022 Editie.
  • 1.1 – Sales.
  • 1.2 – Het Weer.
  • 1.3 – De Binnenkomst.
  • 1.4 – De Kluizen.
  • 1.5 – Consumptiemunten.
   • 1.5a – Problemen met aankoop Online.
  • 1.6 – De Indeling & Nieuwe Area’s.
   • 1.6a – De Nieuwe area’s hadden niks met Hardcore/House te maken.
  • 1.7 – Eten & Drinken.
   • 1.7a – Slechtste Bar.
  • 1.8 – Merchandise.
  • 1.9 – Sanitair.
 • 2.0 – Het Festival.
  • 2.1 – Netjes Verlopen.
 • 3.0 – Tot Slot.

1.1 Sales!

Deze Editie was natuurlijk uitverkocht. Totaal 45.000 Kaarten verkocht. Dit heeft met name te maken dat voor de meeste. Dit de eerste Harmony of Hardcore is waar ze ook na binnen mochten. Der waren bijna 45.000 feestgangers aanwezig.


1.2 Het Weer!

Het weer begon wat winderig, maar klaarde gauw op. Daardoor was het een top dag kwa weer voor een Festival als H.O.H..


1.3 De binnenkomst.

Zoals meestal bij festivals gaat.
Post 1. Eerst je kaartje tonen. Loopt algemeen vrij vlot, want ze scannen alleen je ticket. Verder niks.
Post 2. Word je gefouilleerd en tevens vragen ze soms als je iets verbodens bij je hebt.

Fouilleren zelf stelt weinig voor bij H.O.H. Ze doen eerder een halve fouillering en neem je een tas mee vol met spullen. Daar word amper na gekeken. Je moet hem open doen en dan soms 1 ding optillen. Dan hebben ze het wel gezien. Dus wapens of zoiets dergelijks neem je daar dus zo mee naar binnen.


1.4 De kluizen.

Ondanks dat ze online waren uitverkocht, waren er nog voldoende kluizen om binnen er 1 te nemen. Wel zo fijn.

Maar dan komt de grote Quest. Waar staat je klusje. Je zag mensen en ook wij moesten zoeken naar ons kluisje, omdat een deel via Pincode gaat en deel met sleutel. Daarbij staan ze niet logisch opgesteld. Deels door elkaar.


1.5 Consumptiemunten.

In tegenstelling van voorgaande jaren. Hadden ze geen eigen token, maar een universele token die voor alles te gebruiken is. Geld besparing gokken we.

Natuurlijk waren er weer te weinig portemonneetjes. Dat is wel jammer als je ze spaart, want deze kun je niet kopen.

Gabber Pa Harmony of Hardcore 2022 Token
H.O.H. 2022 Token

Het festival bandje die ze je dan als vervanging geven kun je gewoon bij de merchandise stand halen. Heeft dus minder waarde voor een spaarder van merchandise. Dus die balen dan ook als ze wel een portemonnee gekocht hebben, maar krijgen een bandje.

1.5a Problemen met aankoop Online.

We zagen en spraken ook wat mensen die vragen hadden over hun aangeschafte munten die op de site van H.O.H. hadden gekocht.

Het was schandalig dat deze mensen van de Token verkoop naar de info werden gestuurd en weer terug. Ze wisten niks. Ze kunnen alleen de Qr code scannen. Als mensen vroegen bij wie ze moesten zijn. Haalde het personeel weer hun schouders op en zeiden sorry weet ik niet. Dit gebeurde ook bij de info balie.

Er staan vriendelijke jongen mensen aan, maar slecht geïnstrueerd. Ze horen in ieder geval altijd een persoon te hebben die ze erbij kunnen halen als hun er zelf niet uitkomen, maar die was er blijkbaar niet.


1.6 De Indeling & Nieuwe Area’s

Er waren een aantal Nieuwe Area’s en de Hele indeling was anders. Het was totaal niet te vergelijken met voorgaande jaren, zoals in 2019 & 2018. Dit had natuurlijk mede te maken met de nieuwe / extra area’s.

Gabber Pa Floorplan Harmony of Hardcore 2022 -
Floorplan Harmony of Hardcore 2022

De Indeling was sterk veranderd. Mensen die vaker waren geweest vonden het een chaos. Zo ervaarde wij ook de indeling. Mensen waren vaak aan het zoeken. Dat is natuurlijk zonde van je feest.

1.6a De Nieuwe area’s hadden niks met Hardcore/House te maken.

Met deze nieuwe area’s erbij is Harmony of Hardcore geen “only real hardcore festival” meer, ondanks dat ze dit wel beweren op hun site, maar word het meer een Dreamfields. Het is geen Hardcore Festival meer, maar zoals vele festivals Mixed festival.

De nieuwe area’s:

 • Café de 7de Hemel.
 • Boomshakalak.
 • Bejaarden Festival.

Bij al deze 3 ruimtes, waren geen Gabbers te vinden voor de muziek, want de muziek daar was gewoon kut.


1.7 Eten en Drinken…

Bij Harmony waren er weer volop eet en drink gelegenheden daar hoor je ook geen klachten over.

Je hebt best wel wat keuzes als je iets wil eten of snacken, daarbij is het ook goed te eten. Je kunt kiezen tussen vette hap of gezond of er tussen in ijs fruity’s noem het maar op.

Bij het drinken, moet je soms echt lang wachten. Niet vanwege de drukte, maar het personeel die niet kunnen onthouden waar ze gebleven waren. Dus als je aan de beurt was, dan werd je niet geholpen, maar liepen ze weg en begonnen ergens anders te bedienen. Dit zagen we regelmatig gebeuren en onder vonden dit zelf ook.

1.7a Slechtste Bar.

1 Bar spande echt de kroon. De Bar tussen We Love Freestyle & Footworxx area. De Mensen liepen daar ook regelmatig weg. Dit lag niet aan het bedieningspersoneel ,maar aan de gene die het daar moest aansturen. Personeel die hem wat vroeg, moest zeer lang wachten tot hij antwoord gaf. Terwijl ze rondkeken naar klanten die staan te wachten, maar ze kunnen niet helpen, want ze moesten wachten op zijn antwoord.

Deze kerel deed de hele dag niks anders dan met ze telefoonspelen en was te beroerd om klanten te bedienen of vast de bekers vol te schenken. Tenzij de bewaking wat vroeg. Dan was hij het mannetje.

Zelfs toen hij 2 mensen minder had. Was hij te beroerd om wat te doen. Waardoor delen van de bar geen bediening meer had. Dus deze mensen moesten 10 minuten blijven staan, want hij bleef liever in ze telefoon kijken. Mensen raakte natuurlijk geïrriteerd en liepen weg.


1.8 Merchandise…

Merchandise van Harmony of Hardcore is voldoende aanwezig.
Is stuk groter dan de andere merchandise stands. Met (gokje) 10 kassa’s en voldoende personeel die staan te popelen om je te helpen. Het fijne aan deze stand is dat je ook met consumptiemunten kunt betalen. Ideaal als je denkt dat je er te veel over hebt. Bij de meeste festivals heb je pech.

10 Munten over. Dertig euro weggegooid.

Zoals we al aangaven heb je meerdere merchandise stands van verschillende organisaties en/of ondernemers. Niet alleen die van Harmony. Dus der is veel keus aan merchandise op Harmony of Hardcore. Alleen het jammere van deze stands is dat je niet met munten kunt betalen. Best wel verwarrend voor de nieuwkomers.


1.9 Sanitair.

Er zijn voldoende Toilet locaties. De ene wat schoner dan de ander, maar daar heeft de gebruiker ook vaak een oorzaak aan. Natuurlijk kan het altijd mooier en gezelliger. Maar algemeen is er niet veel op of aan te merken over de Toilet locaties. Het is een festival toilet.

Als idee: Zouden we zeggen plaats hier en daar locaties voor handen wassen, want nu is het soms er druk bij de toiletten door mensen die alleen maar komen om hun handen te wassen of hun gezicht te spoelen.


2.0 Het Festival!!!

Ook deze editie hadden ze natuurlijk van alles uit de kast getrokken. Het is altijd net een klein dorp met meer inwoners dan Erp zelf per m2. Der zijn verschillende kermis attracties te vinden over het terrein, zoals de spin & het reuzenrad. Je kunt henna tattoo nemen of een piercing laten zetten of naar de kapper. Daarbij heb je zit (stoelen, banken) en lig (hangmat) plekken over het terrein. Wou je helemaal relaxen, dan liet je je masseren.

De sfeer was goed. De mensen waren algemeen gezellig en vriendelijk. Zoals bij elk groot feest lopen er altijd een paar die de bek groter hebben dan hun verstand. Dus die werden naar de EHBO gebracht of zelf afgevoerd met ambulance. Dit soort figuren zullen ook altijd blijven. We hebben het in ieder geval naar ons zin gehad.


2.1 Netjes Verlopen.

Na ons weten is deze H.O.H. ook weer rustig verlopen. Tenminste wij hebben niet mee gekregen dat er grote incidenten waren. Alleen hier en daar 1 naar de EHBO of afgevoerd door ambulance. Of een stiekeme roker die binnen stond te dampen. En je had mensen die denken dat er geen bewaking loopt of dat ze onzichtbaar zijn. Maar van dit domme soort heb je als feestganger geen last. Ze zijn alleen hun zelf tot last.

Het zou ons weer benieuwen. Elke keer verloopt Harmony of Hardcore wel netjes. Geen grote incidenten. 7th Sunday die een dag later is, maar geen gabber feest. Die verloopt vaak minder netjes. Daar moet de Politie nog wel eens ingrijpen, maar de gabbers hebben de naam.


3.0 Tot Slot

De kans is ook zeer groot dat we er volgend jaar weer bij zijn. Jullie??

Mocht je vragen hebben of dingen willen toevoegen? Je ervaring delen? Plaats het gerust hieronder. Daar kun je gelijk reageren op onze post.
Je mag ons natuurlijk ook mailen.

Deze gegevens vind je op ons contact pagina.


Auteur: Gabber Pa – Onderwerp: Harmony of Hardcore 2022 – Datum: 04-06-2022


Deze Blog is Onderdeel van:
Gabber Pa
GabberPa.nl | GabberPa.be | GabberPa.com | GabberPa.de | GabberPa.eu | GabberPa.org | GabberPa.party | GabberPa.store.

Share this content: