Uitvoerder eist Overtreding

Uitvoerder eist Overtreding

De uitvoerder eist Overtreding van Personeel.


Uitvoerder eist dat de Timmerman in Overtreding gaat, anders kan hij gaan.

Afgelopen Februari werden twee zelfstandige Timmermannen afzonderlijk benaderd voor een klus in Nijmegen. Het betrof een Renovatie klus van Klok groep. Het ging om het Renoveren van de Vasim in Nijmegen.

Dit was een oude fabriek. Die al jaren gebruikt werd voor huisvesting van meerdere kleine ondernemingen. De Fabriek word gerenoveerd en tegelijkertijd omgebouwd en aangepast, want het word een 2de uitgaansgelegenheid van Nijmegen.

De twee timmermannen kenden elkaar niet, dus zouden elkaar op de bouwplaats voor het eerst zien / ontmoeten. Dit gaat vaker zo in de bouw wereld.


De Eerste dag.

De eerste dag. Zoals het hoort natuurlijk. waren bede timmermannen ruim op tijd op het werk. Dus toen ze door hadden wie nou de collega was. Stelde ze zich aan elkaar voor.

Ze waren beide totaal anders. 1 uit Brabant en weegt 135kg. De ander kwam uit Gelderland en weegt 60kg. Andere bouwvakkers moesten er wel een beetje om lachen. Het was net Laurel & Hardy (de dikke & de dunne). Na de kennismakinggingen ze naar de uitvoerder.

Vervolgens kregen ze bij de uitvoerder. Het bouwplaats instructiefilmpje dat over veilig werken gaat. Overal het zelfde filmpje alleen andere kleur werkkleding en helm. Papierwerk invullen, zodat je ingeschreven bent op de bouwplaats. De Documenten, zoals Id & Vca Vol overleggen. Het klopte en ze gingen naar de plek waar ze hun werk moesten verrichten.

Ze kregen vervolgens daar onduidelijk instructies van een timmermannetje van Klok groep over wat er nou de bedoeling was. Ze wisten gelukkig beide dat ze moesten beginnen met nieuw hout te monteren & venterbank, omdat er nieuwe stelkozijnen in zouden komen. De oude waren inmiddels door de slopers al verwijderd. Dus aan de slag.


Uitdelen van Hoogwerkers & aan de slag

Ieder kreeg een schaar hoogwerker, want de kozijnen waren immers 10m hoog. Nadat ze het gereedschap en materiaal op hun hoogwerkers hadden begonnen ze aan de klus.

Al gauw kwamen ze erachter dat er met een hoop dingen geen rekening zijn gehouden, zoals dat je regelmatig over de reling van de hoogwerker moet hangen of er onder door moet.


Op na de Uitvoerder.

1 van de 2 timmermannen is toen naar de uitvoerder gelopen om dit te overleggen. De veiligste en de beste oplossing wou de uitvoerder van Klok Groep absoluut niet. Want dan zou er een telescoop hoogwerker moeten komen. Dat ging niet gebeuren.

Het was een eerste dag en hadden geen zin in gelijk gezeur. De 2 bedachten een oplossing en ze gingen weer aan het werk. Ze name wat extra veiligheidsmaatregelen. Zodat ze toch met een veilig gevoel verder konden. Zo waren beide partijen tevreden. Klok Groep / Uitvoerder en de 2 zzp-er’s, behalve dat zelfde timmermannetje weer van Klok groep. Die liep maar te zeiken dat de 2 timmermannen, watjes waren. Zielig gedrag.


De bewuste melding.

De twee waren weer lekker aan het werk, met af en toe dat gedram van dat timmermannetje van Klok groep. Ging dat wel helemaal goed komen.

Tot dat er na 2,5 week. Dat vervelende timmermannetje kwam vertellen dat de 2 samen in 1 hoogwerker moesten gaan werken. Wat tegen de wettelijk regels zijn.

Dit werd natuurlijk gelijk gezegd tegen de timmerman van Klok groep door 1 van de timmermannen (die vaak het woord moest doen de wat stevigere klaagt wel, maar zegt niks Slaat dicht of zo. Vervolgens begon hij te drammen en dat ze er gewoon samen in moesten gaan werken in die bak. Ze probeerde hem nog duidelijk te maken waarom niet, maar te vergeefs.


Wetgeving.

“als je de regels en wetten overtreed op / tijdens je werk.en er gebeurd dan wat. Dan ben je niet verzekerd voor eventuele letselschade en daar bij mag je de overige onkosten die er daardoor bij komen ook betalen” – Mits je het overleefd.

Wetelijke regel.

Break!!

Inmiddels wat het pauze. Dus we iedereen ging eten en het was weer rustig. Na de pauze overleggen de 2 timmermannen nog even met elkaar en negeren die andere. En gingen vervolgens weer aan het werk. Werk wat ook gedaan moest worde, maar wat zonder hoogwerker kon. Plus daarbij zouden ze niet achter komen te lopen en de volgende dag hadden ze er toch weer 2.

Maar net 45 minuten aan het werk. Toen kwam de uitvoerder. Hij keek al chagrijnig, want hij had blijkbaar niks gevraagd, maar bevolen. De timmerman legt hem uit waarom ze er niet met zijn tweeën in gaan en laat het hem ook tevens nog zien.

De uitvoerder vond dit allemaal maar onzin. Met 2 man voor in een uitgeschoven schaarhoogwerker zou gewoon mogen. Terwijl op de hoogwerker anders staat aangegeven.

Het waren schaarhoogwerkers van Boels. Die voldoen aan de wettelijke eisen. Tevens regelmatig nagekeken en onderhouden. Dus de waarschuwingsstickers die er op zitten. mogen we aannemen dat ze kloppenen dat ze geplaatst zijn met de wetgeving in acht.. Ander overtreed Boels de wet.

De uitvoerder van Klok groep wou niet zijn ongelijkheid toegeven. Ondank de over tuigende bewijsstukken (het stond recht voor zijn neus). Dus de Timmerman die er met hem over was begonnen. Kon gaan of hij moest de wettelijke regels aan zij laars lappen tevens de regels van Vca van de Uitvoerder. Daar paste de timmerman voor en kreeg te horen dat hij na het einde van de week niet meer nodig was. De week duurde ook nog maar 1 dag.


Zeg het zelf maar. Dit was het Dilemma.

Als je de Schaarhoogwerker hebt uitgeschoven Wat noodzakelijk is om het werk te kunnen doen, omdat je er anders niet bij komt. In dat voorste deel mag maar 1 persoon en 40 kg gereedschap / materiaal.
Persoon rekenen ze als 80 kg + 40kg materiaal / gereedschap is 120kg wat er maximaal in mag.

De stevige van de 2 Woog alleen al zonder gereedschap 135 KG. Dan ben je er al 15 kilo over heen zonder gereedschap en zonder extra persoon. Met zijn tweeën hebben ze samen met het gereedschap 2 keer het gewicht wat er maximaal in mag.

Iets er over kan maar dit is echt te veel.


Conclusie: 1 – Dat bij Klok groep een onveilige situaties aangeven niet gewaardeerd word. Dan mag je weg wezen. Geld gaat daar dus boven veiligheid.

2 – De uitvoerder heeft lak aan veiligheid en problemen met zijn fouten erkennen en toegeven. Daarbij komt ook nog kijken dat de Uitvoerder van Klok groep Uren jat van de mensen die voor hem werken, ondank dat deze getekend waren en ze er voor gewerkt hadden.,


Date: 23-05-2022 / Categorie: News / Auteur: GP


Deze Blog is Onderdeel van:
Gabber Pa
GabberPa.nl | GabberPa.be | GabberPa.com | GabberPa.de | GabberPa.eu | GabberPa.org | GabberPa.party | GabberPa.store.

Share this content: