Affiliate NL

Affiliate NL

Affiliate NL – Affiliate programma’s in Nederland


Welkom bij onze Affiliate NL Programma’s.

Je vind hieronder een opsomming van de wel bekendste Affiliate NL. Een paar van de beste Affiliate programma’s in Nederland.

Hier komen ze dan:

 1. Daisycon
 2. Tradetracker
 3. Awin
 4. PayPro
 5. Tradedoubler
 6. OMG – Netdirect
 7. Familyblend
 8. Bol.com Partnerprogramma
 9. Amazon Associates

Daisycon

Je kunt wel zeggen: Een van de bekendste Affiliate programma’s is Daisycon.

Ze zijn met hun platform gestart in 2007. Bij Daisycon hebben ze op moment meer dan 110 medewerkers.

Daisycon is actief in meerdere branches, maar der zijn er een paar branches waar ze het meest gespecialiseerd, zoals:

 • Fashion
 • Finance
 • Energie
 • Telecom

Voor het uitgebreide overzicht kan je kijken op Daisycon zelf.

Als jouw website zich richt op een van bovenstaande branches, kan je bijna niet om Daisycon heen. Zij hebben veel kennis en kunnen je ook verder helpen met conversietips en marketingmethoden. Maar ook voor andere branches is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen op dit platform.

Dit Affiliate marketing programma onderscheidt zich op techniek en de persoonlijke aanpak die ze hanteren.

Lees meer in het blog over Daisycon.


Tradetracker

Het volgende Affiliate marketing programma wat groot is geworden in Nederland, is Tradetracker. Dit programma is actief in 21 landen en heeft een groot aanbod aan campagnes. Het is zelfs het programma met de meeste campagnes in Nederland.

In de volgende branches hebben ze de meeste opties:

 • Reizen
 • Financieel
 • Shopping

Tradetracker onderscheid zich als Affiliate programma door de gebruiksvriendelijke interface, de goede service en het grote en veelzijdige aanbod. Tussen de A merken kom je ook veel kleinere webshops en bedrijven tegen.

Lees meer in het blog over Tradetracker.


AWIN

Het AWIN Affiliate marketing programma is internationaal gefocust.

Het hoofdkantoor zit in Duitsland, Berlijn. Over de hele wereld werken voor dit bedrijf 900 personen.

AWIN is bekend geworden in de volgende branches:

 • Fashion
 • Finance
 • Telecom
 • Shopping

Awin onderscheidt zich door de focus op A merken. Er staan in dit portfolio veelal Nederlandse top bedrijven. Kleinere webshops accepteren ze nog niet.

Via dit programma kan je makkelijk en snel nieuwe markten in het buitenland betreden, door de internationale kennis en inrichting van de website. Ook liggen er veel kansen voor websites die zich richten op e-commerce. Er zijn namelijk veel grote e-commerce shops aangesloten.

Als je dus internationale ambities hebt, is dit Affiliate marketing programma de beste keuze.


Tradedoubler

Volgend populair Affiliate NL programma is Tradedoubler.

Dit bedrijf is afkomstig uit Zweden. Ze richten zich nu op 83 landen.

Tradedoubler is gespecialiseerd in reizen en elektronica. Ze zijn onderscheiden in de persoonlijke aanpak middels account managers. Deze zijn erg betrokken bij de adverteerder en de Affiliate.  Internationaal is dit een van de grootste spelers, in Nederland is het qua marktaandeel nog kleiner dan de vorige benoemde affiliaties. Ze hebben wel groeidoelstellingen en willen ook in Nederland een groot netwerk worden.

Als je het dus prettig vind om samen te werken met een Affiliate programma wat hard voor jou aan de slag gaat en je echt wil helpen, is Tradedoubler de ideale en beste partner voor jou.

Gabber Pa Affiliate NL Netwerken

Bol.com

De een na laatste Affiliate programma wat we gaan bespreken hier in de blog. Dat is Bol.com.

Deze heeft een privaat programma. Dit betekent dat je ze niet kan vinden bij een van de nabesproken spelers. Voordeel voor Bol.com is dat ze geen geld kwijt zijn aan het netwerk waar ze bij horen.

Voordeel aan dit Affiliate programma is de gebruiksvriendelijkheid. Er zijn heel veel tools en widgets waar je gratis gebruik van kan maken. Je kan met een WordPress website, eenvoudig de HTML erin plakken. Technische kennis is hier niet voor nodig. Binnen enkele klikken heb je een lijst met bestseller, een zoekwidget of een specifiek product op je website staan.

Bovendien is er keus uit miljoenen producten. Voor bijna elke site is er wel een product op Bol.com te vinden.

Lees meer in het blog over Bol.com


Amazon Affiliate

Amazon is de grootste webshop in Nederland. Ook Amazon biedt een Affiliate marketing programma. Dit programma is relatief nieuw in Nederland. Daardoor zijn de gemiddelde percentages commissies ook nog hoger. Het is zeker de moeite waard om jouw Bol.com links eens een maand te wijzigen naar Amazon, om het verschil in omzet te testen. Test of je met hetzelfde aantal bezoekers meer geld kan verdienen met het Amazon Affiliate programma.

Ook het Amazon Affiliate programma is erg gebruiksvriendelijk. Er zijn verschillende tools beschikbaar om snel Affiliate links te maken voor categorieën, producten of bijvoorbeeld de Homepage. Ook kan je met het programma goed analyseren welke producten je hebt verkocht en wat de omzet is per dag.

Amazon biedt toegang tot miljoenen producten die je kan promoten.


Aan de slag

We hebben hier de meest bekendste Affiliate programma’s besproken. We hopen dat je nu een stuk wijzer bent. Houd rekening met je keuze dat op basis van jouw site, ambities en doelen moet je een keuze kunnen maken uit 1 of meerder van deze programma’s.

Mocht je nog iets toe te voegen hebben dat laat hier je comment achter.


Deze Blog is Onderdeel van:
Gabber Pa
GabberPa.nl | GabberPa.be | GabberPa.com | GabberPa.de | GabberPa.eu | GabberPa.org | GabberPa.party | GabberPa.store.

Share this content: