Geld Verdienen Enquêtes

Geld Verdienen Enquêtes

Gabber Pa – Geld Verdienen Met Enquêtes.


Welkom bij onze Geld Verdienen met Enquêtes pagina.

Ben je op zoek naar de betrouwbare best betaalde enquête sites waar je online enquêtes kan invullen voor geld?

Verdien daarmee contant, PayPal tegoed, bonnen, cadeaus, prijzen en meer via de onderstaande panels.

Wij hebben onderzocht welke het hoogst scoren en hebben daarmee een top 10 opgesteld voor Nederland en België


Inhoud:

 • Best betaalde enquêtes Nederland
 • Best betaalde enquêtes België
 • Geld verdienen met enquêtes invullen, hoe werkt dat?
 • Enquêtes invullen voor geld
 • Enquêtes invullen voor PayPal tegoed
 • Enquêtes invullen voor waardebonnen / cadeaubonnen
 • Hoeveel kun je verdienen met enquêtes invullen?

De Beste Betaalde Nederlandse Sites


Dit zijn de betrouwbare enquête sites in NL (De top 10 voor België volgt verderop). Schrijf je bij meerdere panels in, dan ontvang je meer surveys en zal je meer geld verdienen met Enquêtes.

Top 10Ervaringen
1. BEENQHoge beloning, leuke surveys Meeste enquêtes dus veel verdiensten Cash uitbetalen via PayPal Of Amazon.nl cadeaubon Vanaf 16 jaar
2. PanelClixHoge beloningen Betalen snel via bankrekening Veel surveys*€2,55 inschrijfbonus**Vanaf 16 jaar
3. TolunaPrettige app voor mobiel Veel onderzoeken Goede vergoedingen Punten inruilen via PayPal geld of verschillende waardebonnen Vanaf 16 jaar
4. OpinielandVeel enquêtes om te maken Prima verdienste Sparen voor cadeaubonnen of geld (PayPal)Vanaf 18 jaar
5. LifePointsFusie van My Survey& Global Test Market Nu betere site en beloning Verdien PayPal tegoed of bonnen 10 punten aanmeldbonus Vanaf 16 jaar
6. GFK PanelGroot panel in Nederland Verdien verschillende cadeaubonnen 100 punten inschrijfbonus Vanaf 13 jaar
7. YouGovPrima beloning Goed aantal vragenlijsten Over het laatste nieuws Vanaf 18 jaar
8. I-SayGoed aantal vragenlijsten Prima beloning per survey Verdien cadeaubonnen of geld (PayPal)Vanaf 16 jaar
9. PanelwizardBeste vergoeding per vraag(10 cent)Helaas niet veel enquêtes Uitbetaling in geld Vanaf 16 jaar
10. FactsnappNieuw zusje van Panelwizard Ook die hoge vergoeding Alleen korte onderzoeken Vanaf 16 jaar

* Panelclix is een groot panel. Ze sturen daarom niet alle survey uitnodigingen per mail want dan zijn ze snel vol. Je kan zelf inloggen om te kijken of er een enquête openstaat. Vaak is dat zo.

** Tegen de hoogste inwisselkoers.


6 Extra enquête sites NL

Nu hebben we een Top 10 opgesteld, maar als we eerlijk zijn kun je bij nog wel een aantal andere goede panels terecht die we zeker niet afraden. Er zijn er dan ook best veel! Deze willen we je niet onthouden ook al zijn ze net even wat minder dan de eerste tien, want je kan er toch weer je verdiensten mee vergroten:

 1. Opinionbar – panel met vooral langere onderzoeken en dus hogere beloningen, hier vind je ook de meeste onderzoeken om websites te testen (vanaf 18 jaar)
 2. MOBROG NL – prima internationale sites met genoeg onderzoeken, eerlijke beloning en ze keren al vanaf 5 euro uit via PayPal (vanaf 18 jaar)
 3. Hintsters NL – Panel waar je naast surveys ook kan verdienen met het schrijven van recensies. Uitbetaling in PayPal tegoed (vanaf 18 jaar)
 4. QuickThoughts App – echt enkel een app voor op je telefoon met genoeg surveys waarmee je Bol.com bonnen of iTunes tegoed verdient. Download hier op Android of op iOS. (vanaf 18 jaar)
 5. Maximiles – Genoeg enquêtes om aan mee te doen waarmee je cadeaubonnen en e-vouchers kunt winnen maar ook prijzen zoals weekendjes weg (vanaf 18 jaar)
 6. BetaaldeEnquetes.nl – Verdien geld en bonnen met enquêtes invullen, producten testen en mystery shopping (vanaf 18 jaar)

De Beste Betaalde Enquêtes van België


Dit zijn de beste betaalde enquêtes voor Belgen, ook hier raden we je aan om je vooral bij meerdere sites inschrijven voor meer verdienen met Enquêtes.

Top 10Ervaringen
1. BEENQMeeste vragenlijsten te maken Prettige portal & app Goede verdiensten in PayPal geld Amazon vouchers (levert in België)Vanaf 13 jaar.
2. PanelClix BEPanel met hoge beloningen Goede service / snel uitkeren Veel onderzoeken beschikbaar*€2,55 startbonus**Vanaf 16 jaar
3. MediaPanelElke dag korte vragenlijsten Over TV die je kijkt Verdien geld of waardebonnen Vanaf 16 jaar
4. Toluna BEGrootste panel in België Hoge vergoedingen, veel surveys Goede app voor mobiel / tablet Vanaf 16 jaar
5. OpinionworldVeel vragenlijsten te maken Prima beloning Uitbetalen in cadeaus of geld Vanaf 18 jaar
6. LifePoints BEWas My Survey/Global Test Market Betere website en vergoeding Verdien geld (PayPal) of bonnen Vanaf 16 jaar
7. I-Say BEVoldoende aantal enquêtes Aangename beloning Uitbetalen in bonnen of geld Vanaf 16 jaar
8. Jouw MeningEén v/d meest gerespecteerde sites Prima verdienen (vouchers)Genoeg surveys Vanaf 18 jaar
9. Online GFK BEEnkel voor mannen …van 16 – 34 jaar oud Goede verdiensten in vouchers
10. Mobrog BEUitbetalen in geld via PayPalAl uitkeren vanaf 5 euro Genoeg onderzoeken, prima verdienste Vanaf 18 jaar

* Panelclix is een groot panel. Niet alle onderzoeken krijg je daarom als uitnodiging gemaild. Maar als je zelf inlogt om te kijken of er een survey beschikbaar is, kan je vaak meteen meedoen.

** Tegen de hoogste inwisselkoers.


3 Extra enquête sites België

Naast de bovenstaande top 10 willen we deze ook nog met je delen. Hier verdien je evengoed een prima beloning:

 1. Hintsters BE – Hier verdien je geld met vragenlijsten maar ook met recensies schrijven over producten en diensten (vanaf 18 jaar)
 2. BetaaldeEnquetes.be – Verdien geld of gift vouchers door mee te doen aan onderzoeken of product testen (vanaf 18 jaar)
 3. GFK ConsumerScan – Geef je wekelijkse inkopen door, maak vragenlijsten en verdien waardebonnen en cadeaus (vanaf 18 jaar)

Waar moet de beste Enquêtes site aan voldoen


Betrouwbaarheid

De belangrijkste eis om in aanmerking te komen in onze Top 10 is dat een site betrouwbaar moet zijn. Dit vinden we zelfs zo belangrijk dat we hier weer een aantal aanvullende criteria voor hebben die je verderop na kan lezen hieronder. Het gaat er in ieder geval vooral om dat je uiteindelijk je verdiende geld ook daadwerkelijk ontvangt.

Alleen als een site aan al deze punten rondom betrouwbaarheid voldoet komt hij in aanmerking voor onze toplijsten, en dan pas gaan we naar de overige punten kijken om te kijken hoe hoog ze komen te staan:


Hoogte van de beloning

Uiteindelijk wil je natuurlijk geld verdienen of een andere soort beloning krijgen, je doet het niet voor niets. Daarbij is het het slimste om te kijken hoeveel geld je krijgt ten opzichte van de tijd die je erin steekt. Leuk als je voor een onderzoek 2 euro krijgt, maar als het invullen vervolgens een uren duurt is dat alsnog relatief weinig.

Dan kan je dus beter 4 keer een onderzoek maken voor 50 cent dat maar 10 minuten duurt! Dan verdien je namelijk een hoger bedrag per uur en wordt je inzet beter beloond.


Soort beloningen

Enquêtes invullen voor de lol is één ding (het is namelijk best leuk), maar uiteindelijk doe je het toch om er wat aan over te houden. Daarom hebben wij het ook alleen over daadwerkelijk betaalde enquête sites.

De websites betalen op verschillende manieren uit. Hoe meer opties ze bieden, des te beter dat tegemoet komt aan de wensen van de leden want ons betreft. Desalniettemin is uitbetalen in geld of PayPal tegoed verdienen flexibeler omdat je dit overal kan uitgeven (of kan sparen), terwijl je met een cadeau kaart of waardebon toch vastzit aan de betreffende webshop.

Wij hebben dus de sites die beide opties aanbieden hoger in onze top 10 gezet en sowieso degene met geld of PayPal tegoed hoger dan degene die alleen uitbetalen in bonnen. Er zijn ook panels die alleen uitbetalen in prijzen en jackpots / loterijen maar die tellen wij niet mee. Daarmee ben je namelijk op voorhand nooit verzekerd van enige verdienste.


Hoeveelheid beschikbare onderzoeken

Een leuke beloning per vraag of enquête is prettig, maar als er bijna nooit surveys zijn om aan mee te doen heb je er alsnog niet aan. Kortom: er moet wel voldoende werk voor je zijn zodat je steevast een bepaald inkomen hebt.

Zo zie je bijvoorbeeld dat Panelwizard, de site met de allerhoogte beloning per ingevulde vraag, niet op 1 staat omdat ze op dit punt net wat minder scoren. Een mooi aandachtspunt voor ze.

NB: als je je bij meerdere enquête sites aanmeldt verdien je meer, dus dit raden we je zeker aan. Als je bij alle panels hierboven bent ingeschreven kan je er rekening mee houden dat je altijd iets te doen hebt en per maand € 300,- tot € 500,- kan verdienen.


Goed werkende site

Het is prettig als de website goed werkt, een beetje modern is en fijn in gebruik. Indirect zegt dit ook iets over de gezondheid van het bedrijf dat achter de website zit.

Een moderne site met de nieuwste technische mogelijkheden geeft toch aan dat het panel niet zomaar zal ophouden te bestaan, terwijl een hele oude en niet meer goed werkende portal een teken kan zijn dat ze er eigenlijk niet zoveel zin meer in hebben.

Dit punt komt overigens niet vaak meer voor bij enquêtesites, maar vooral bij online spaarprogramma’s.


Mobiel / app

Zeker nu we steeds meer dingen doen op onze telefoon en tablet, in plaats van op onze laptop, PC / computer of desktop, is het wel zo fijn als je hierop ook je enquêtes in kan vullen. Zit toch net even wat relaxter op de bank, of je kan ook onderweg in de trein even snel wat verdienen.

Meest ideale is een app waarin je alles kan doen, dus zowel meedoen aan vragenlijsten als je account bijhouden. Goede voorbeelden van fijne apps zijn BEENQ, Toluna en Panelwizard.


Doelgroepen

Als je één klacht vaak hoort over enquêtes invullen voor geld of waardebonnen, dan is het wel deze: “Ik kreeg een uitnodiging voor een onderzoek en ik wilde meedoen, maar werd na een paar minuten uit de vragenlijst gegooid omdat ik ‘niet in de doelgroep val’, en nu krijg ik helemaal geen beloning ook!”

Kun je een beetje voorkomen door je profielkenmerken goed in te vullen, maar dan nog zijn er sites waar dit vaak misgaat en dat is nogal frustrerend. Daarom is dit voor ons een belangrijk kenmerk.


Waar moet een Betrouwbare Enquêtes sites aan voldoen.


Openheid over beloning

Het is belangrijk dat je vooraf weet hoeveel je kan verdienen met een onderzoek, en hoe lang het invullen ongeveer zal gaan duren. Zo kun je inschatten of je wel genoeg tijd hebt en of je de beloning het waard vindt om mee te doen.

Sites die hier niet open over zijn of een beeld scheppen dat niet eerlijk / realistisch is nemen wij niet op in onze lijst.


Beloning direct toewijzen

Een ander ding is het toekennen van de beloning. Nadat je een onderzoek hebt afgerond vinden wij dat je de beloning direct hoort te krijgen. Natuurlijk kan het soms zijn dat dit even duurt omdat moet worden gecontroleerd of je wel eerlijk hebt meegedaan, maar er zijn ook sites waar je er dan vervolgens nooit meer iets over hoort!


Saldo goed bijhouden

Niets is vervelender dan dat er opeens blijkt dat je verdiensten verdwenen zijn of niet goed worden bijgehouden in je account. Dan zit je namelijk helemaal voor niks te werken! Deze klachten houden we dan ook scherp in de gaten.


Verdiensten goed uitbetalen

Als laatste is het cruciaal dat je verdiensten netjes bij jou terecht komen. Of dat nu is op je bankrekening, PayPal of middels een bon of cadeau. Let wel op, beloningen in de vorm van een cadeau of prijstrekkingen is meestal de minst voordelige optie.

Daarnaast is het snelheid van uitbetalen ook belangrijk. Je moet natuurlijk niet te lang hoeven wachten op je geld. Bij de betere sites is dit in enkele dagen geregeld. Het moet snel op je bankrekening of PayPal staan.

De meeste misstanden komen overigens voor met het uitbetalen in waardebonnen / cadeaubonnen, als die per post worden toegestuurd. Die schijnen bij de slechte sites gewoon nooit aan te komen.

PayPal is trouwens weer wel een fijne optie want dat werkt erg snel, en je kan ook vanaf je PayPal het geld al online uitgeven. Dan hoeft het niet eens via je bankrekening te gaan.


Privacy & Gegevens

Vergis je niet, de AVG is er niet voor niets gekomen. Jouw persoonsgegevens zijn belangrijk om te beschermen. Zeker omdat je in onderzoeken ook nog eens veel meer informatie geeft over je koopgedrag maar bijvoorbeeld ook over gevoelige onderwerpen zoals je gezondheid wil je niet dat deze op straat komen te liggen.

De panels weten namelijk meestal ook je naam en adresgegevens en zelfs in een aantal gevallen je bankgegevens. Als ze dat allemaal aan elkaar verbinden kunnen ze daar veel kwaad mee. Zelf, door de gegevens te verkopen of door gehackt te worden.

Daarom kiezen wij in onze lijst enkel voor erkende panels die beschikken over de juiste certificeringen en goede algemene voorwaarden en privacy statements waarbij je niet per ongeluk toestemming geeft dat ze jouw gegevens met andere partijen delen.

Logisch zou je denken, maar er zijn helaas ook veel slechte en nepsites die dit juist wel doen als verdienmodel! Zie verderop hiervan een korte lijst, die moet je dus zeker willen vermijden.


Methodologie

Met andere woorden, hoe hebben we de sites getest op bovenstaande criteria? Heel simpel eigenlijk: we hebben ons gewoon overal als lid ingeschreven als soort mystery-guest / shopper en zijn aan de slag gegaan. Dat is namelijk de enige echte goede manier, door het zelf te ervaren en testen en op basis daarvan objectief te vergelijken.

Onze bevindingen hebben dan ook geleid tot het resultaat in de getoonde top 10. Deze resultaten hebben we bovendien ook gestaafd aan andere online reviews die bestaan en misschien wel het belangrijkste: de feedback die wij geregeld ontvangen van onze bezoekers over de verschillende panels.

Je zal ook merken dat de volgorde en genoemde panels niet constant is. Sommige verbeteren zich immers en andere glijden langzaam af omdat ze niet door ontwikkelen of soms zelfs hun beloningen verlagen bijvoorbeeld of er steeds minder onderzoeken beschikbaar komen.

We zijn dus nog steeds overal lid en houden alle panels nog steeds in de gaten. Dat betekent dat we dus ook graag van jou feedback ontvangen over panels waar jij lid van bent, dit helpt ons alleen maar weer om onze bezoekers zo goed mogelijk te informeren welke panels daadwerkelijk het beste zijn en welke sites het best betalen.


Review Site

Mocht je nog meer willen weten over de beste enquête sites die we hierboven hebben staan in de toplijst voor Nederland / België, lees dan de reviews die we over elk panel geschreven hebben:

 • PanelClix review
 • Toluna review
 • Opinieland review
 • Opinionworld review
 • Mobrog review
 • Lifepoints review
 • Waardevolle Mening review
 • Jouw Mening review
 • I-Say review
 • Panelwizard review
 • Factsnapp review
 • Samsam review
 • GFK panel review
 • MetroOpinion review

Slechte Betalers & Oplichters

Let op! Websites als surveyworld, panelchoice.nl, enquetevergelijk.nlsurveybee.nl, surveyswine.com, panelxl.nl, enquêteplein.nl of betaaldeonlineenquetes.nl (en nog veel meer vergelijkbare platformen) zijn geen onderzoeksbureaus die jou zelf betalen voor het meedoen aan onderzoek. Dit zijn enkel slimme tussenpartijen die jouw gegevens doorsturen naar de echte enquête sites omdat ze daar geld voor krijgen.

Probleem is echter dat ze niet per se werken voor de beste enquête sites, en bovendien jou liever aanbrengen bij diegenen die het meest betalen. En erger nog: vaak krijg je nog allerlei andere spam mails over andere commerciële zaken die helemaal niks te maken hebben met geld verdienen met enquêtes invullen. Dat kan niet de bedoeling zijn. Het heeft dus weinig zin om je daar aan te melden, want je kan hierboven gewoon zien welke panels wel goed zijn en je daar zelf, direct voor aanmelden.

Dan zijn er nog de sites die zo slecht zijn in kwaliteit dat we er voor willen waarschuwen. Dit gaat om bijvoorbeeld:

 • De Onderzoek Groep (helemaal geen beloning);
 • SAMSAM (geen beloningen);
 • Respondentendatabase (zeer weinig verdiensten).

Heb je een ander panel gevonden waar je overweegt lid te worden dat niet in de Top 10 staat, kijk eerst eens of je onze bevindingen kan vinden op onze reviews pagina. Staat hij er niet tussen? Laat het ons even weten dan duiken we er in en schrijven we spoedig een nieuwe review met onze ervaringen!

De oproep geldt trouwens ook andersom: ben je al lid van een panel en wil je jouw ervaringen delen? Dan horen we dit graag zodat we er zelf van kunnen leren. En misschien mocht het een nieuwe goede site zijn staat hij in de toekomst wel in onze toplijst.


Geld verdienen met enquêtes invullen, hoe werkt dat?

Jouw mening is geld waard, maar waarom? Het antwoord is eigenlijk heel simpel: de onderzoeken waaraan je kan meedoen worden gebruikt door bedrijven en overheden om hun producten, diensten of marketing mee te verbeteren.

Diezelfde instellingen worden er dus financieel beter van. Daarom zijn ze maar wat bereid om jou te betalen voor je medewerking. De informatie die jij ze geeft helpt hen om meer te verdienen, maar alleen als dat goede informatie is.

Nu zijn er onderzoeksbureaus die weinig tot niks betalen voor jouw hulp, maar dan zie je vaak dat die informatie minder waardevol is. De leden zin dan namelijk minder gemotiveerd en geven minder serieuze antwoorden. Natuurlijk wil jij er ook graag iets aan over houden!


1. Inschrijven bij enquête sites

Er zijn gelukkig genoeg goede enquête sites (ook wel panels genaamd), zie de Top 10 best betaalde enquête sites hierboven. Hier kan jij je gratis aanmelden, zonder verplichting.

Gratis, dus het kost je niks. Bij sommige panels krijg je zelfs al een bonus bij het inschrijven. Vrijblijvend omdat er geen verplichting aan vast zit. Je mag zelf weten aan welke onderzoeken je meedoet of niet.

De enige voorwaarde om mee te doen is dat je in Nederland woont (of België bij de Belgische sites) en een rekeningnummer in datzelfde land hebt. Bij een aantal sites in NL kan je meedoen vanaf 16 jaar, bij de rest vanaf 18 jaar oud. In België is het al mogelijk om vanaf 13 jaar mee te doen.


2. Profiel invullen

Zodra je bent ingeschreven is het wijs om eerst zoveel mogelijk je profielkenmerken / gegevens in te vullen. Op basis hiervan kan de site namelijk bepalen welke onderzoeken voor jou wel of niet bedoeld zijn.

Vul je deze gegevens niet in de kan het zijn dat je per ongeluk een survey krijgt die niet voor jou bedoeld is. De onderzoeken worden vaak namelijk bewust bij een bepaalde doelgroep uitgezet waaronder men onderzoek wil doen. Bijvoorbeeld alleen vrouwen voor een tampon onderzoek, of juist mannen voor scheermesjes (om een paar voorbeelden te noemen).

Krijg je inderdaad een enquête die niet voor jou bedoeld is, dan begin je er wellicht enthousiast aan maar wordt je na enkele vragen er alsnog uitgehaald. Zonde van je tijd en moeite. Dus nogmaals, vul de profielkenmerken in.


3. Enquêtes invullen

Als je helemaal ben ingeschreven ontvang je vanzelf uitnodigingen per e-mail of app, afhankelijk van de site. Als je meer onderzoeken wil maken dan die je krijgt toegestuurd is dat ook vaak mogelijk, maar dan moet je even inloggen in je account via internet of de beschikbare app van het panel.

Voordat je begint met een enquête zie je altijd een indicatie hoe lang het gaat duren om in te vullen en hoe hoog de vergoeding is. En nogmaals: je kan dus elke keer zelf bepalen of de beloning het waard is, want meedoen is nooit verplicht.

Vaak zijn het online onderzoeken waar je een vragenlijst moet invullen. Dit kan in principe op elk device met internet / wifi, dus een smartphone, tablet, laptop of PC / desktop computer.

Ook kan het zijn dat je reclames beoordeeld door filmpjes te kijken of dat je websites mag testen. Ook kan het gebeuren dat je thuis een product mag testen of wordt uitgenodigd voor een telefonisch onderzoek of een online discussie forum.


4. Uitbetalen van beloning

Direct na het afronden van de vragenlijst / survey ontvang je jouw beloning op het saldo van je account. De verdiensten spaar je op tot een minimaal bedrag dat je vervolgens kan laten uitbetalen. Vaak is van vanaf € 10,-

Dat kan zijn in geld, PayPal tegoed of in de vorm van cadeaus of bonnen. Ook kan je soms de keuze maken om jouw saldo te schenken aan een goed doel. In de eerder benoemde top 10 best betaalde enquête sites kan je precies per site zien welke manier van uitbetalen zij aanhouden.


Enquêtes invullen voor geld

De onderzoeken maak je natuurlijk omdat je er geld mee wil verdienen, dat is logisch. Er zijn echter meerdere vormen waarin een beloning wordt uitgekeerd zoals we al kort uit hebben gelegd. De meeste mensen hebben bij voorkeur geld, dus gewoon euro’s.

Er zijn gelukkig veel partijen die dit ook doen, en je verdiensten overmaken naar je rekening. Vaak zijn er nog meer opties die je kunt kiezen. Soms komt het ook voor dat je niet voor een bankoverschrijving kunt kiezen maar voor PayPal:

Gabber Pa Geld verdienen Enquêtes

Enquêtes invullen voor PayPal tegoed

PayPal tegoed of geld, maakt dat uit? Dit is een vraag die we vaker krijgen, maar in feite is er geen verschil tussen deze opties. Althans niet wat betreft dat er een van de twee beter is. Beloningen die in geld worden overgemaakt naar je bankrekening zijn wel makkelijk als je geen PayPal hebt, maar daarentegen is een dergelijke account wel heel fijn. En bovendien is dat gratis.

Met je PayPal kan je namelijk ook bij veel webshops afrekenen tegenwoordig. Bovendien is laten uitbetalen naar je PayPal vaak sneller dan naar je rekening. En vanaf je PayPal staat het overigens ook binnen 2 werkdagen weer op je bank (zonder kosten) dus dat kan je dan alsnog laten doen.

Onderaan de streep maken wij dus geen onderscheid tussen deze opties. Ze maken dus ook geen verschil of en hoe hoog een bepaalde enquête site eindigt in onze top 10.


Enquêtes invullen voor waardebonnen / cadeaubonnen

Welke bonnen en vouchers kan je eigenlijk krijgen bij de verschillende enquête panels? Daarvan vind je een overzicht terug in ons artikel enquêtes invullen voor waardebonnen. Veel geziene soorten zijn Bol.com bonnen en vouchers voor iTunes. Maar ook andere webwinkels doen mee zoals Wehkamp, Zalando en de Bijenkorf.


Is geld verdienen met enquêtes invullen veilig?

Goede vraag die we vaker krijgen, omdat je toch aardig wat gegevens en data afstaat over jezelf. Zeker ook als je bedenkt hoeveel informatie je ook nog eens geeft in de enquêtes en vragenlijsten die je invult.

Daarom is het zaak om enkele mee te doen aan sites die betrouwbaar zijn. Deze vernoemen wij dus bovenaan deze pagina. Dit is een bepalende factor, je wil niet dat je gegevens worden misbruikt of doorverkocht.

Blijf dus uit de buurt van onbekende sites, lees altijd de privacy voorwaarden wat er met je gegevens gebeurd en houd het liever bij de bovengenoemde beste sites dan is er niks aan de hand.


Hoeveel kun je verdienen met enquêtes invullen?

Oké, eerlijk is eerlijk. Met surveys en vragenlijsten invullen ga je niet snel rijk worden. Je verdient geld door aan onderzoeken mee te doen maar verwacht niet dat de vergoeding mega is. Zie het als een goede manier van extra geld verdienen.

De beloning per enquête is namelijk afhankelijk van de tijd die het duurt om hem helemaal in te vullen. Het begint meeste bij 30 of 50 cent voor een korte van enkele minuten tot enkele euro’s en die duren dan 10 – 20 minuten. Nee niet slecht inderdaad, maar meer dan een inkomen van € 300,- per maand ga je er niet zomaar mee genereren.

Dat kan wel hoor, zo weten we van BEENQ dat er daar leden zijn die per maand al tegen de honderd euro zitten, maar de vraag is of dit elke maand lukt. Heb je er de tijd voor, en is er ook genoeg aanbod van surveys? Dit varieert namelijk en bovendien ben je afhankelijk van de doelgroep of je ook mee mag doen.

En dan moet je jezelf wel bij echt alle goede enquête panels aanmelden en aan alle mogelijke onderzoeken meedoen. Onze tips om zoveel mogelijk te kunnen verdienen met enquêtes vind je verderop op deze pagina.

Het blijft daarmee natuurlijk wel een hele leuke flexibele manier van makkelijk geld verdienen;  enquêtes invullen als bijbaan, omdat je ermee heel goed kunt geld verdienen vanuit huis. Als student, scholier, of als thuiswerk dat je eenvoudig kan combineren met een gezin of huishouden.


Hoe oud moet je zijn om betaalde enquêtes in te vullen?

Een vraag die logisch is, omdat vooral veel tieners op zoek zijn naar manieren om online geld te verdienen. Daarom noemen we ook bij alle genoemde enquête sites hierboven de minimale leeftijd. De meeste partijen daar kan je meedoen vanaf 16 jaar, sommige pas vanaf 18.

Er zijn er echter ook een paar die al vanaf 13 jaar leden aannemen. Dit heeft te maken met de wetgeving in Nederland / België en de beloningen die worden uitgekeerd.


De Voor en Nadelen


Voordelen

 • Het is een makkelijke manier van verdienen
 • Je hebt alleen een e-mail nodig en apparaat met internet
 • En voor het uitbetalen je bankrekening of PayPal account
 • Het kan altijd, ook onderweg
 • Je krijgt een eerlijke beloning, afhankelijk van de tijdsduur van een survey
 • Het verdient best goed
 • Het is betrouwbaar en zonder risico, je kan geen geld verliezen zoals bij andere manieren van online verdienen
 • Er zijn veel verschillende soorten onderzoek die het leuk en afwisselen maken
 • Denk aan o.a. producten testen voor geldwebsites testen voor geldgeld verdienen met reclames beoordelen, groeps- en forum discussies en natuurlijk de gewone vragenlijsten
 • Er zijn zoveel panels en onderzoeken dat je jouw tijd goed kan vullen en genoeg kan verdienen
 • Je kan zonder problemen bij meerdere sites lid worden
 • De onderzoeken hebben vaak ook leuke interessante onderwerpen
 • Jouw mening doet er echt toe, er wordt iets mee gedaan
 • Je kan op verschillende manieren laten uitbetalen zoals geld naar bankrekening, PayPal tegoed verdienen of cadeaubonnen en prijzen
 • Je kan het goed combineren met andere manieren van online geld verdienen

Nadelen

Het is een extra verdienste, je gaat er niet je fulltime baan van kunnen maken

Wil je rijk worden, dan zal je echt moeten gaan ondernemen

Hoeveel onderzoeken je kan maken hangt wel af van de doelgroep waar je in valt

En

Gabber Pa Faq Geld verdienen Enquêtes

Veel Gestelde Vragen.


Is meedoen gratis?

Jazeker, aanmelden is bij alle panels gratis en bij sommige panels krijg je zelfs direct een startbonus. Er zijn daarna ook geen verplichtingen, meedoen is vrijblijvend.


Moet ik eerlijk antwoord geven?

Ja dat moet. Anders is het onderzoek niets waard. Als het panel erachter komt dat je valsspeelt dan kan je account worden geblokkeerd. Bovendien zitten er vaak al controle vragen in de vragenlijst waardoor men er heel snel achter komt. Ook kijken ze of je niet te snel invult, alles in een rechte lijn invult en nog enkele andere technieken.


Moet je belasting betalen?

Ja in principe wel, het is namelijk gewoon inkomen.


Hoeveel enquêtes moet ik invullen?


Zoveel als je zelf wilt. Het is compleet vrijblijvend, maar je verdient natuurlijk wel meer als je vaker meedoet. De meeste bureaus sturen je gemiddeld 3 onderzoeken toe per week.


Hoeveel tijd kost enquêtes invullen?

Een vragenlijst kan soms slechts 3 minuten duren, maar soms wel 45 minuten. Dit kan je vooraf wel inschatten aan de hand van de beloning, maar bijna alle enquêtepanels geven dit ook op voorhand aan.


Zijn alle onderzoeken online?

De meeste onderzoeken worden online gedaan. Soms mag je echter thuis een product testen of krijg je een vragenlijst per telefoon of post. Daarvoor wordt wel altijd eerst jouw toestemming gevraagd.


Tot slot

SEO

Mis je nog informatie of heb je nog vragen over de best betaalde enquête sites? Wil je een klacht indienen of wil je juist een site aanbevelen? We horen het graag zodat we onze informatie nog verder kunnen verbeteren. En zeker als het gaat over betrouwbaar online geld verdienen met enquêtes invullen voor geld, bonnen of PayPal tegoed.


Deze Blog is Onderdeel van:
Gabber Pa
GabberPa.nl | GabberPa.be | GabberPa.com | GabberPa.de | GabberPa.eu | GabberPa.org | GabberPa.party | GabberPa.store.

Share this content: